Kadir Has Üniversitesi bu yıl üçüncü kez Blog Yazarları Çalıştayı etkinliğini düzenlemeye hazırlanıyor. Blogların ve blog yazarlığının enine boyuna tartışılacağı etkinlikte blogların bilgi akışındaki yeri masaya yatırılacak. Çalıştayın en önemli hedeflerinden biri de dijital miras niteliği taşıyan blogların yaygınlaştırılması olacak. Yeni okuma alışkanlıkları, özgün ve kaliteli içerik üretimi gibi konular ele alınacak.
17 Kasım 2017 tarihindeki etkinliğin açılış konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ yapacak ve“Blog yazımında başarının parametreleri nelerdir? ROI veya popülerlik başarı parametrelerini belirler mi?” başlıklı oturumda (10:00-12:00 arasında) ben de fikirlerimi paylaşmaya çalışacağım.
Söz konusu oturumun başkanlığını Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, IP TV Derneği Başkanı ve Bloomberg Businessweek Türkiye Köşe Yazarı Atıf Ünaldı üstlenecek ve bu oturumda Burkay Adalığ (Meleklerin Payı), Haydar Körmükçü, Hamza Şamlıoğlu (Teakolik), Osman Kurt (Çok Gezen Adam) ve Işıl Yılmaz Sümer ile birlikte ben de olacağım.
Blogların sosyal ağlar karşısında kan kaybetmesi, popülaritesini yitirmesi, ziyaret ve yorum sayılarının düşmesi de çalıştayda masaya yatırılacak. Yükselen sosyal medya fenomenliği ve YouTuber kavramları karşısında blog yazarlarının durumu, yine blog yazarlarının kendileri tarafından ele alınacak; “Biz niye olmadık? sorusunu sorabilecek kadar da rahatız.” mesajının gerçekliği sorgulanacak.
Kadın blogcular ve geleceğin blogları da bu çalıştayda
Öğleden önceki bölümde Funda Güleç Yalçın‘ın başkanlığındaki oturum; “Kadınlar blogluyor ama nasıl?” başlığını taşıyor. Öğleden sonra ise Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat‘ın açılış konuşmasından sonra Evren Soyuçok‘un başkanlığındaki oturumda ‘Gelecek vadeden bloglar’ tartışılacak.
Çalıştaya dair detaylı bilgileri aşağıdaki ilanda ve evrengunlugu.net/blog-yazarlari-calistayi-2017 adresinde bulabilirsiniz. #BlogÇalıştayı’nda görüşmek ümidiyle. 😉
Leave a Reply